Illustratie op maat

Het is een oud gezegde: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Maar dat beeld hoeft niet altijd een foto te zijn. Een tekening of illustratie laat immers toe om een duidelijke visuele stijl neer te zetten. Ze maken alles mogelijk wat de fantasie ingeeft, en zijn veel minder afhankelijk van budget en praktische beperkingen.

Illustraties zijn ideaal om je brochure, website, publicatie, artikel, wenskaart, uitnodiging, boek, … een persoonlijke touch te geven. Ook worden bij ons geregeld mascottes ontworpen, of zorgen we voor character design.

ik zoek een illustrator

Stappenplan illustraties op maat

Realisatie illustratie van A tot Z

briefing

1) Briefing

We zitten samen met onze klant of opdrachtgever om de doelstellingen, doelgroep, werkwijze, timings, enz. te bespreken. Dit kan uiteraard ook telefonisch of in videocall.

brainstorm

2) Brainstorm

Daarna stellen we een team samen en gaan rond de tafel zitten om ideeën te verzamelen. Welke soort tekening zetten we in? Hoe vertalen we de briefing naar een visuele stijl?

scenario

3) Concept

Op basis van de brainstorm schrijven we eerst een concept uit in tekstvorm. Zo kunnen we al snel afstemmen met de klant of de tekening voldoet aan de verwachtingen.

stijl vastleggen vraagteken

4) Vastleggen tekenstijl

Dan bepalen we in welke visuele stijl we gaan werken. Dit gebeurt aan de hand van eerder gerealiseerde illustraties, of de bestaande huisstijl van de klant.

illustratie schetsen

5) Schets

De tekenaar werkt het goedgekeurd concept-idee ruw uit in een potloodschets. Hier krijgt de illustratie zijn eerste herkenbare vorm.

illustratie inkten

6) Lijntekening (inkten)

De potloodschetsen worden ingescand en digitaal overgetekend in het zwart. Alle details worden uitgewerkt.

illustratie inkleuren

7) Inkleuren

We kleuren de zwart/wit tekening in 2 stappen in. Eerst de vlakke kleuren, en vervolgens de schaduwen en lichteffecten om de illustratie(s) extra diepte en detail te geven.

illustratie opleveren

8) Opleveren

We leveren de afgewerkte illustratie digitaal aan volgens de richtlijnen van de opdrachtgever. We werken voornamelijk digitaal, in sommige gevallen is de tekening vectorieel.