Cartoon op maat

Een inhoudelijke of relevante cartoon kan in een oogwenk een glimlach op ieders gezicht toveren. Ze zijn ideaal om een tijdschrift, magazine of bedrijfsblad op te leuken. Uiteraard zijn ze ook perfect online inzetbaar.

Terwijl een stripverhaal de tijd heeft om een ingewikkeld verhaal te vertellen, moeten cartoons kort en bondig zijn. Er is een minimum aan humor nodig om de gag te ‘doen werken’, maar dat kan ook zonder tekst.

We kunnen werken op basis van de actualiteit of met onderwerpen die een klant ons aanreikt. Op die manier kan je de gags inschakelen als ondersteuning van een artikel of ander editoriaal stuk.

ik zoek een cartoonist

Stappenplan cartoons op maat

Realisatie cartoon van A tot Z

briefing

1) Briefing

We zitten samen met onze klant of opdrachtgever om de doelstellingen, doelgroep, werkwijze, timings, enz. te bespreken. In welke context zal de cartoon gebruikt worden?

brainstorm

2) Brainstorm

Het team wordt samengesteld en we gaan rond de tafel zitten om ideeën te verzamelen. Welke soort personages zetten we in? Hoe vertalen we de briefing naar een grappige tekening?

scenario

3) Scenario / Idee

Op basis van de brainstorm schrijven we eerst een scenario of idee uit in tekstvorm. We proberen een komische insteek te vinden.

tekenstijl vastleggen

4) Vastleggen tekenstijl

Dan bepalen we in welke visuele stijl we zullen werken. Dit op basis van inbreng van de klant, of aan de hand van eerder gerealiseerde cartoons of tekeningen.

cartoon schetsen

5) Schets

Onze cartoonist tekent het goedgekeurd scenario-idee ruw uit in een snelle potloodschets.

cartoon inkten

6) Lijntekening (inkten)

De tekenaar scant de potloodschetsen in en tekent ze digitaal over in het zwart. Alle details worden uitgewerkt en eventuele teksten worden toegevoegd.

cartoon inkleuren

7) Inkleuren

De tekenaar kleurt de zwart/wit tekening in 2 stappen in. Eerst de vlakke kleuren en in een tweede fase de schaduwen en lichteffecten om de tekeningen extra diepte te geven.

cartoon opleveren

8) Opleveren

We leveren de afgewerkte cartoon digitaal aan volgens de richtlijnen van de opdrachtgever (print, web, …).